Gevolgen van werkstress

Werkstress vermindert de productiviteit en gezondheid van werknemers. Managers moeten werkstress preventief aanpakken voor zowel het welzijn van werknemers als de organisatie.

Oorzaken en aanpak

Werkstress ontstaat vaak door capaciteitsproblemen en hoge werkdruk. Managers moeten zorgen voor een gezonde werkomgeving door duidelijke doelen te stellen, creatieve bijdragen te stimuleren en autonomie te bevorderen.

Communicatie en werkomgeving Regelmatig contact en open communicatie zijn essentieel. Een inspirerende werkomgeving en goede werk-privébalans dragen bij aan het welzijn van het team.

Gebruik van technologie AI-tools kunnen de productiviteit verhogen. Creëer een veilige digitale werkomgeving voor verantwoord gebruik.

Voorbeeld van Salesforce Salesforce verminderde werkstress met ‘async weeks’, waarin alle vergaderingen werden geannuleerd. Dit verhoogde de productiviteit en verminderde stress.

Een bedrijf dat werkstress serieus neemt, toont betrokkenheid bij het welzijn van werknemers, wat essentieel is voor duurzame inzetbaarheid.